»Hem
  »Ekonomiprogram
  »Bokföringsprogram
  »Redovisningsprogram
  »Faktureringsprogram
  »Administrationsprogram
  »Löneprogram
  »Gratisprogram
  »Datorer
  »Ekonomiböcker
  »Mallar
  »Om oss
  »Länkpartners
  »Nyheter/press
   
  »För E-handel
   
  »Referenser
  »Kontakt
  »FAQ
   
 

Programverksamheten i JFS avslutas 2008-12-31

Efter 4 veckors semester med mycket funderande har vi kommit fram till att vi skall lägga ned programverksamheten i JFS Bokföring. Vi beklagar att vi fattar det här beslutet för våra befintliga kunders skull.

Vi ser främst fem anledningar till att vi inte kan fortsätta:
1. Konkurrensen är alldeles för stor på marknaden för ekonomiprogram till mindre företag med en dominerande aktör som kan utnyttja sina stordriftsfördelar samt att konkurrensen hela tiden ökar med nya aktörer som dyker upp på marknaden.
2. Vi måste uppdatera våra program och detta kräver stora investeringar som vi inte är beredda att göra då vi inte ser att detta skulle löna sig på något sätt.
3. Det är alldeles för mycket support på programmen.
4. Det finns ingen glädje kvar.
5. Vi har inte lyckats sälja programverksamheten som har varit ute till försäljning sedan januari år 2008.

Beslutet att starta programutveckling för bokföring, fakturering och administration är det sämsta beslut vi någonsin tagit och detta beslut ångrar vi idag. Programutvecklingen startade i början av år 2005 och det första programmet ”JFS Bokföring” blev klart drygt ett år senare i slutet av mars år 2006 dock ej fritt från retfulla buggar. Utvecklingen tog längre tid än väntat och innebar därmed också mer investeringar än väntat. Under perioden mellan år 2005 och år 2007 upplevde vi en tuff finansiell situation och mycket support.

Vi upplever ingen glädje i arbetet med programverksamheten och denna ger inte heller någon finansiell ersättning för arbetet med programutveckling och support och vi hittar därför inga anledningar till att ha kvar programverksamheten. Anledningen till att vi började utvecklingen av ekonomiprogram var att vi tidigare hade utvecklat ett bokföringsprogram och ett faktureringsprogram i Access. Dessa program såldes i en upplaga av cirka 10 per månad till ett pris om 200 SEK. Supporten för dessa var i stort sett obefintlig och vi trodde att vi skulle kunna tjäna mer pengar genom att anlita en programmerare och göra riktiga program. Beslutet verkar och är dock ganska dumdristigt med tanke på den stora konkurrens som finns på marknaden för ekonomiprogram till mindre företag där VismaSPCS dominerar. I branschen finns stordriftsfördelar och det dyker hela tiden upp nya aktörer på denna marknad som ökar på den redan höga konkurrensen.

Vi har försökt sälja programverksamheten sedan i januari år 2008, vi har fått två bud på denna. Ett bud var på 150 000 SEK och ett annat på 100 000 SEK. Vi accepterade dessa bud men när det började hetta till så drogs sig båda köparna tillbaka.

Med vänlig hälsning
Fredrik Stigsson
JFS Bokföring

 

Copyright © 2006 - JFS Bokföring